Prabangiu vadinamo nekilnojamojo turto (NT) mokesčio deklaracijų (KIT715 forma) Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) už 2020 m. net ir po pakartotinio priminimo dar nepateikė 10 Kretingos rajono gyventojų (mokesčių suma – apie 1,9 tūkst. eurų) ir 52 palangiškiai (mokesčių – daugiau nei 17,1 tūkst. eurų).

Šias deklaracijas laiku pateikė pateikė 332 Palangos gyventojai (apie 162,1 tūkst. eurų mokesčio) bei 44 Kretingos rajono gyventojai (apie 7,9 tūkst. eurų NT mokesčio).

Gyventojai vis dar gali pateikti dokumentus, kurie pagrįstų, jog pareigos deklaruoti jiems nėra. Pavyzdžiui, jei NT yra bendra jungtinė sutuoktinių nuosavybė ar turimo NT vertė yra mažesnė, reikia pateikti tai patvirtinančius išrašus iš „Registrų centro“, jei turtas išnuomotas įmonei – nuomos sutartį. Ūkininkai, kurie naudoja NT žemės ūkio pajamoms uždirbti, turi pateikti pranešimą (FR0457) apie turto priskyrimą vykdomai veiklai. Mokesčių administratorius taip pat neturi duomenų apie gyventojo globojamą pilnametį neįgalų vaiką (įvaikį), kuriam nustatytas specialus nuolatinės slaugos poreikis – duomenis pateikus, tokiam gyventojui būtų taikoma mokesčio lengvata.

Iš viso tokias deklaracijas pateikė apie 16,5 tūkst. Lietuvos gyventojų, kurie deklaravo apie 5,4 mln. eurų mokesčio. Prabangaus turto šalyje nedeklaravo apie 3,6 tūkst. gyventojų.

Gyventojo NT mokesčio deklaraciją pateikti ir deklaruotą mokestį sumokėti reikėjo iki 2020 gruodžio 15 d.

 21,899 peržiūrų (-a)

100% LikesVS
0% Dislikes