Vydmantų klebonas Karolis Petravičius skambina naują kūrinį, o žodžius skaito tiesiai iš "Švyturio" laikraščio.

Mums didelė garbė, kad Vydmantų kleboną Karolį Petravičių muzikiniam kūriniui įkvėpė seniausio Kretingos krašto laikraščio “Švyturys” paskutinis puslapis, kuriame skelbiame skaitytojų kūrybą!

Šį kartą Kovo 11-osios proga savo eiles mums atsiuntė pedagogas Juozapas Maksvytis, vasarį atšventęs garbingą septyniasdešimtmečio jubiliejų.

Klebonas apie muzikinį kūrinį mums pranešė žinute Kovo 11-osios išvakarėse: “Ačiū už padovanotą prenumeratą. Šiandien po akim pasimaišė… Sukūriau melodiją Juozo Maksvyčio eilėms laikraštyje. Tik pasidalinęs įrašu pagalvojau, ar galiu. Juk autorinės teisės… Nors įraše pristatau autorių. Vis dėlto, ar galėjau be autoriaus sutikimo paviešinti įrašą?”

Štai šį Juozapo Maksvyčio eilėraštį, paskelbtą kovo 6 d. “Švyrurio” laikraštyje, muzikalusis Vydmantų klebonas pavertė daina.

Mums pavyko susisiekti su eilių autoriumi šį gražų Kovo 11-osios rytą. Išgirdęs, kad jo eilėraštis virto muzikiniu kūriniu, darbėniškis emocingai šūktelėjo: “O, tai šaunu labai!” Ir džiaugsmingai tęsė: “Didelis džiaugsmas man! Didelis malonumas!”

Sužinojęs, kad klebonas išreiškė nerimą, ar kartais nepažeidęs autorinių teisių, Juozapas tik nusijuokė: “Aš tik džiaugiuosi! Esu be galo dėkingas kunigui. Tikiuosi, kad daina gražiai skamba. Vieną vakarą man taip išplaukė tie žodžiai…”

Tiesa, J. Maksvytis prisipažino, kad pats paklausyti kūrinio šiandien nesugebės – nelabai moka naudotis šiuolaikėmis technologijomis, bet po švenčių būtinai užsuks į biblioteką.

Taigi, pristatome Jums naują muzikinį kūrinį ‘Tu esi Lietuva”, prie kurio gimimo netikėtai prisidėjome ir mes, “Švyturys”. Žodžiai – Juozapo Maksvyčio, muzika – Karolio Petravičiaus.

Su švente, brangieji! Klausykitės čia. 

Norintiems prisiminti šiltą “Švyturio” interviu su Juozapu Maksvyčiu –

Juozapas Maksvytis: „Vaikystėje maniau, kad mokytojas vaikus kelia per sieną ant rankų”

“Švyturio” redakcija

 

 56,406 peržiūrų (-a)

96% LikesVS
4% Dislikes