Asociatyvi nuotr.
Šiandien Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija surengė spaudos konferenciją, siekdama atkreipti spaudos ir LR Seimo narių dėmesį į vis dar sudėtingą verslo situaciją ir neaiškias rudens perspektyvas.
Gediminas Balnis, Evalda Šiškauskienė, Tomas Rimvydis. Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos nuotr.
Žadėta 9 proc. PVM lengvata maitinimo paslaugoms, kuri LR Seime turėtų būti svarstoma kitą savaitę ir galėtų įsigalioti dar nuo š.m. liepos 1d. būtų savalaikė ir reikšminga pagalba, kuri išgelbėtų šimtus restoranų ir kavinių, šeimyninių verslų bei padėtų greičiau atsiteisti nuo karantino nukentėjusiam sektoriui.
Asociacija kreipiasi į LR Seimo narius, prašydama palaikyti ir priimti šią LR Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisą. Iki žadėtos liepos 1 d. liko lygiai dvi savaitės, o beviltiškoje padėtyje atsidūręs verslas jau kelia klausimus:  ar iš vis restoranų sektorius kažkam įdomus? Ar Lietuvai reikalinga restoranų kultūra.
Spaudos konferencijoje pasisakė Lietuvos viešbučkių ir restoranų asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskiene, Viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas, bendrovės „Amber Food“ vadovas Gediminas Balnis, istorinę Lietuvos virtuvę reprezentuojančio „Ertlio namo“ vadovas Tomas Rimvydis.

 38,749 peržiūrų (-a)

50% LikesVS
50% Dislikes